Usein kysytyt kysymykset

  • Mitä jalkaterapeutti tekee?

    Jalkaterapeutteina olemme kiinnostuneet jalkojen toiminnasta ja sen iho- ja kynsimuutoksista. Olemme erikoistuneet jalkojen kliiniseen hoitoon, eli ihon kovettumien, känsien ja syylien hoitoon mutta myös kynnen kasvun ongelmiin. Näitä ovat esimerkiksi kynsisieni, torakynnet ja sisäänpäin kasvaneet kynnet.

  • Mitä eroa on jalkaterapeutilla ja jalkahoitajalla?

    Jalkojenhoidon nimikkeistö voi olla laaja ja sekava. Jalkaterapeutti on ainoa Valviran laillistama nimikesuojattu ammatti, joten jokainen jalkaterapiaa tarjoava tai jalkaterapeutiksi itseään kutsuvan tulee löytyä julkisesta ammattihenkilöiden keskusrekisteristä eli JulkiTerhikistä. Jalkahoitaja ei ole suojattu nimike, joten koulutuksen saaneet jalkojenhoidon osaamisalan tai ammattitutkinnon henkilöt käyttävät usein titteliä jalkojenhoidon AT tai oa. Terveydenhoidollisissa ongelmissa kehotamme asiakkaita aina kääntymään jalkaterapeutin tai koulutuksen saaneen jalkahoitajan puoleen.

  • Millaisia maksutapoja teillä on?

    Meille voit maksaa ensisijaisesti korttimaksulla. Käteismaksuissa suosimme tasarahaa, sillä emme säilytä tiloissamme käteiskassaa. Muita maksutapoja ovat e-passi ja jalkojenhoitoon tai jalkaterapiaan tarkoitetut palvelusetelit.

  • Minulla on todettu tai epäilen, että minulla on kynsisieni. Voinko tulla vastaanotolle?

    Olet lämpimästi tervetullut vastaanotollemme! Jos olet saanut diagnoosin, olisi hyvä hoidattaa kynnet lääkekuurin aloituksen yhteydessä. Jos epäilet kynsisientä, autamme mielellämme ja ohjaamme tarvittaessa jatkotutkimuksiin. Pystymme leikkaamaan kynttä ja ohentamaan sitä tarvittaessa.

  • En tiedä, minkä palvelun valitsisin.

    Palveluntarjontamme on laaja, ja joskus voi olla hankala tietää, mikä palvelu tulisi valita. Mitään katastrofia ei tapahtu, vaikka olisit varannut ajan “väärällä nimellä”, sillä jokainen käynti suunnitellaan asiakkaan kanssa hoidon alussa. Jos kuitenkin haluat kysyä meiltä suoraan, voit soittaa tai jättää yhteydenottopyynnön meille, niin palaamme asiaan.

  • Miksi diabeetkoiden jalkojenhoito on tärkeää?

    Diabetes aiheuttaa erilaisia muutoksia jalkaterän ihoon ja myös jalan rakenteeseen. Nämä muutokset voivat kasvattaa haavariskiä, joka voi hoitamattomana johtaa myös amputaatioon. Jos sinulla on diabetes ja koet jalkojenhoidon haasteelliseksi, on hyvä tulla arkistuttamaan jalkojen tilane vastaanotolla. Diabeetkoiden jalkojen tarkistus tulisi aikaisemmasta hoitohistoriasta riippuen tehdä noin vuoden välein.

  • Minulla on outo kovettuma, enkä tiedä miten sitä tulisi hoitaa. Voitteko auttaa?

    Kyllä, olemme erikoistuneet erilaisten kovettumien, känsien ja syyläkudosten hoitoon. Vastaanotollamme pyrimme selvittämään, minkä tyyppinen kovettuma on kyseessä, mistä kovettuma johtuu ja kuinka sen muodostumista voitaisiin ennaltaehkäistä. Hoidamme kovettumia poistamalla kovaa kuollutta ihoa.

  • Miten yksilölliset pohjalliset eroavat tavallisista kaupan pohjallisista?

    Yksilöllisesti valmistettavat pohjalliset suunnitellaan aina asiakkaan jalan rakenteen ja mallin mukaisesti. Hyödynnämme erilaisia elementtejä, joilla pohjalliseen saadaan tukia joiden korkeutta voidaan määritellä 0,5mm tarkkuudella. Yksilöllinen pohjallinen sopii erityisesti silloin, kun jalkaterien välillä on puolieroja, jalan kaarirakenteet ovat voimakkaat tai puolestaan hyvinkin matalat tai halutaan esimerkiksi keventää kovettuma-aluetta.

  • Minulla on ollut pitkään kipuja jalkaterän alueella. Voitteko auttaa?

    Kyllä voimme! Jalkaterapeutti osaa auttaa myös erilaissa rasitusperäisissä kiputiloissa. Taustalla voi olla esimerkiksi kävellessä tai juostessa tulevaa kipua tai jalkojen väsymistä. Vastaanotolla tutkimme jalat istuen sekä seisten ja arvioimme jalan toimintaa ja kuormitusta. Myös erilaiset varpaiden virheasennot, kuten vaivaisenluuongelmat tai vasaravarpaat ovat syy hakeutua vastaanotolle.

  • Osaako jalkaterapeutti auttaa polvikipujen kanssa?

    Polven kivut ovat yleisiä ja niihin törmätään myös meidän vastaanotollamme. Polvi saata kipeytyä liikuessa tai vain esimerkiksi portaita kävellesä. Tutkimme polven kuormitusta ja arvioimme sen toimintaa vastaanotolla.

  • Minulla ei ole mitään perussairauksia, voinko tulla vastaanotolle?

    Jalkaterapiaan voi tulla vaikka sinulla ei olisi perussairauksia. Et tarvitse myöskän lääkärin lähetettä. Voit tulla vastaanotollemme tutustumaan ja saamaan tieto jaloistasi, vinkkejä jalkinevalintoihin sekä ohjausta jalkojen omahoitoon.